Bråstopp mot Nærbø

Kampen begynte meget bra for AK 28!
Jentene viste godt og aggressivt forsvarsspill, det tok åtte minutter før Nærbø laget første målet ved å redusere til 3-1.
Spillet i angrep var i samsvar med planen og vi holdt ledelsen 10-8 etter ca. 20 minutter. Nærbø gjorde en taktisk forsvarsendring for å stoppe vår spillerytme. Dette har vi vært forberedt på, men ikke godt nok i praksis. Fra dette tidspunktet og kampen ut gikk vårt kollektive angrepsspill totalt i stå og jentene klarte dessverre ikke å få til bevegelse og balltempo.  Dette er en utfordring å ta tak i.  Det handler mye om tålmodighet og å stole på medspillerne og spilleplanen.
AK-jentene ble lammet i angrep, frustrasjonen kom, spillerne mistet gløden, forsvaret ble tammere og returløpet ble med ryggen til i lavt tempo. Og vips så var det ikke AKs kamp lengre, men Nærbøs. Et AK-lag med redusert fokus og glød vil alltid være sjanseløse mot et så godt lag som Nærbø. Jærbuene hadde full tenning hele veien og viste at de er et topplag i divisjonen. Nærbø grep begjærlig og fullstendig tak i kampen da Ak-jentene falt ut av den, og de vant kampens siste 40 minuttene med 20-9. Til tross for dette så vil jeg våge å påstå at AK28 og Nærbø i utgangspunktet er av jevn kvalitet og at vi neste gang kan slå dem. Nærbø skal berømmes for en utrolig tenning, fokus og stå på vilje hele kampen gjennom. Det er noe man alltid får betalt for og de fikk det i form av en fortjent 28-19 seier i denne kampen. Dette må vi bruke til noe konstruktivt og til å bli bedre av.
Jentene ønsker selvfølgelig ikke å levere en så skuffende forestilling foran en fullsatt tribune i Odderneshallen.
Det var også hyggelig med de mange tilreisende fra Nærbø. Men, dessverre var ikke alle jærbuene i en tilstand som tilsier adgang på et idrettsarrangement. Grove ukvemsord fra berusede personer er noe vi ikke ønsker å oppleve i Odderneshallen igjen!!
Mona Solaas leverte en god kamp og lot seg ikke bremse av utviklingen i kampen mens Benedicte Olsen var meget god i kampens første del.
Guro Sønstebø 4, Mona Solaas 3, Karoline Olsen 3, Benedicte Olsen 3, Thea Stray 2, Therese Fuglestad 1, Marie Skjeggedal 1, Ingrid Hodnemyr 1 og Ingrid Stangeland 1