I de første 25 år arrangerte klubben en lang rekke brytestevner med nasjonal og internasjonal deltakelse. 

I Kristiansand var det for mange år siden en bryteklubb hvis klassiske navn var ”Sparta”. Denne klubben gikk midlertidig inn, men den herskende interessen for atletikk fremtvang forsøk på å danne en ny bryteklubb, og på konstituerende møte på Børsen den 21. november 1928 ble så AK 28 stiftet. 

Klubbens fulle navn var Atletklubben av 1928.

Klubben fikk en trang fødsel. Den fikk straks den økonomiske utfordringen å bales med. Men gamlekara overvant vanskelighetene, og maktet å skaffe til veie de nødvendige tekniske hjelpemidler, og ved utrettelig arbeid la de grunnlaget for AK 28´s idrettshistorie.


AK 28 stod også bak Friluftsstevnet i Bertesbukta. Det ble konkurrert i en rekke grener og stevnet var populært blant deltakere og tilskuere. «Det mest originale stevnet som er arrangert i Norge», ble arrangementet kalt.

 AK 28 har ikke vært den eneste bryteklubben på Sørlandet, men den har vært den eneste levedyktige, de mange nedganger til tross. Den dyktige garde av ledere og aktive utøvere har trosset alle vanskeligheter.

Senere år tok klubben opp i sitt program friidrett og orientering, og etter krigen kom også håndballen med. Men brytingen var i mange år den viktigste grenen.

Klubbens brytegarde kan da også se tilbake på mange strålende plasseringer ved store mesterskap, nasjonale og internasjonale stevner. Karl Karlsen og Ole Hjemdahl har hver sin 2. premie fra senior NM, hhv i 1932 og 1939. Hjemdahl har dessuten en sølvmedalje fra jr. NM i 1937. Finn Hjemdahl og Birger Bye har begge erobret gull i junior NM, hhv i 1937 og 1960. Hans Syvertsen, Alf Salvesen og Kjell Wikøren har hver sine bronsemedaljer fra junior NM.

Bryterne forsynte seg meget godt av de fleste premiebord; i lagkamper, i NM for lag og pokalturneringer har AK 28 utmerkede prestasjoner å se tilbake på.

Hvor mange premier AK 28´s orienteringsløpere stakk av sted med i årenes løp, skal være usagt. Men overalt på Sørlandet har gutta vært fryktede motstandere. Hans B. Lomeland har med sin 5. plass i NM i 1949 tegnet seg for den største bragden.

Klubbens første damelag spilte på Idda 7. juni 1945 for å feire freden. Det var stappfullt på tribunene. Vi tapte 6-1 for KIF. Disse spilte: Bibbi Albert, Liv Arnetveit, Siss Christiansen, Esther Omdal, Ågot Tønnesen, Evelyn Øslbø og Margot Olsen.


Det var på slutten av 40-tallet meget stor interesse for orientering på Sørlandet. Og som et eksempel på det kan vi nevne at en gjeng AK-gutter som fikk for seg at de skulle delta på et orienteringsløp borte i Grimstad, syklet bort på ettermiddagen, løp gjennom løypa, for deretter å returnere til Kristiansand pr. sykkel.

I friidrett er det særlig stafettene klubbens interesse har samlet seg om. Stafettlagene kan da også se tilbake på mange seire.

AK 28´s håndballgruppe er av nyere dato, men sin unge alder til tross har håndballagene stått for mange oppsiktsvekkende resultater. Samtlige kretsmesterskap fra 1946 til 1952 er vunnet, men best har nok klubben gjort det i NM. I 1946 finner vi AK i semifinalen hvor klubben tapte for Nordstrand I.F. I 1948 var klubben i kvartfinalen i NM og i 1947 og 1949 i 4. runde.

Evelyn Øslebø det første målet i AK 28s kvinnehåndballs historie

 

Det eldste bildet vi har av et herrelag fra AK 28. Bildet ertatt på Kristiansand Stadion i 1946