1974 Ole Terje Kristensen, Alf Yngve Bjørnstøl, Bjørn Birkeland og Frank Egeland var hovedansvarlige for at AK 28 slo Just 25-18. Legg merke til bokstavene som henger under resultatet. De ble brukt til å bokstavere lagenes navn

 

Se godt på dette bildet. Fire kjente ak-fjes er i sin spedeste ungdom, og etter en kamp mot Just i 1974, ble de presentert på denne måten i den lokale pressen.

Referatet fra kampen

 

AK 28s unggutter satt Justs ettertrykkelig på plass, og hovedæren fikk de fire påleggskalvene som fikk en fantastisk omtale.


Om Ole Terje Kristensen  (19  år) heter det:


Ole Terje Kristensen viste seg å være en murbrekker av de sjeldne. Justs Sven Otto Birkeland som går for å være en forsvarsspiller med styrke måtte fullstendig gi tapt. Gang på gang presset unge Kristensen seg gjennom og la ballen forbi Justs Helge Zachariassen.


Om Frank Egeland (19 år) er  journalisten like overstrømmende:


Frank Egeland rager på håndballbanen med sine 2 meter på strømpelesten. Og spensten står i forhold til lengda. Han drar seg «farlig» mot taket når han spenner fra. Og skuddene, ja de er et kapittel for seg. Keeperne til Just måtte nøye seg med å høre susen dersom de da ikke traff treverket og satte dette på hard prøve.


Om 20-årige Bjørn Birkeland spares det heller ikke på konfekten:


Bjørn Birkeland kan ikke måle seg med Frank Egeland på strømpelesten, men der slutter også ulikheten.  I skuddstyrke er de temmelig like.  Og et ekstra pluss til Birkeland er hans overraskelsesmoment. Han smeller til når en minst venter det og det var tilfelle flere ganger i går.


Sistemann ut i kvartetten er 20 år gamle Alf Yngve Bjørnestøl (bedre kjent som Fyvve), og her heter det:


Bjørnestøl er den tidligere trioens rake motsetning, men tross sin spede bygning er det kraft i hver kilo. I tillegg en frapperende hurtighet og oppfinnsomhet. I framtiden vil AK 28 få stor glede av denne kvartetten


Håndballen hadde en langt bredere dekning på 70-tallet enn tilfellet er i dag. Her er flere saker fra 1974: