De stolte Norgesmesterne. Fra venstre: Helge Bjorvand, Johnny Hansen, Odd Nordmo, Frank Egeland, Ove Eikås og Bjørn Birkeland. Foran Bernt Ivar Rutledal og Svein Arild Evertsen

 

I 2006 vant endelig AK 28 sin første NM i håndball. Ansvarlig for den bragden var klubbens herrelag i klassen over 50 år. Laget dro til veteran-NM i Stavanger med et godt lag, men det var en stor svakhet. Kun seks utespillere og to keepere var med på turen.  Spillerne var spente på hvor mye de orket, og de visste at fikk de en skade på en av utespillerne, var NM mest sannsynlig over.


I den innledende puljen gikk det bra. To seire og ett tap. Først ble Ekeberg slått 13-9, så kom et 12-9 tap for Herult før puljespillet ble avsluttet med 9-7 seier mot Fjellhammer.


Dermed var laget klar for åttendedelsfinale mot Stavanger IF, og det gikk over all forventning. Hjemmellaget som hadde mobilisert til mesterskapet,  ble slått 16-7.  I kvartfinalen var Kragerø motstander.  AK 28 leverte kanskje sin beste kamp i hele turneringen, og vant 10-7.  Semifinalemotstander var Skiens BK, og AK-guttene begynte for alvor å kjenne at de mange kampene hadde kostet krefter. Spillerne klarte å mobilisere til en ny god kamp, og Skien BK ble slått 13-9.


Finaleplassen var klar etter seks tøffe kamper. Finalemotstander var Runar som var favoritt, etter lagets spill i kampene som førte dem til finalen.  Anført av Svein Arild Evertsen i mål og Johnny Hansen og Frank Egeland av utespillerne gjorde AK 28 en kjempekamp. Første omgang var jevnspilt, men AK 28 ledet 6-5.


Andre omgangen ble en strålende avslutning på et fantastisk mesterskap. Runar ble feid av banen og våre gutter vant 16-11.


AK 28 hadde tatt sin første og eneste NM-tittel