Mari Hansen (nr 4 fra venstre bak) er den eneste fra klubben som har vunnet medalje med Norge 

Mari Hansen er eneste fra AK 28 som har vunnet medalje for Norge i et internasjonalt mesterskap.  I 2009 tok Norge bronse i EM for ungdomslandslag. Mari, som er født i 1992, stod i mål på laget.


Hun var en lovende keeper som totalt fikk med seg 11 landskamper på aldersbestemte lag.  Hun er datter av Johnny, og barnebarn til Brita og Bent Hansen, så håndballbakgrunnen var i orden.  Hun valgte å  avslutte håndballkarrieren til fordel for en modellkarriere. Hun har gjort stor suksess også her og har etablert seg på det internasjonale markedet.

 

Karoline OlsenVilde Nordlid

Dorthe SjøkvistElisabeth Rosenvold Sondre StormyrEirik Køpp

Ingunn Birkeland


 

 

 Karoline Olsen har spilt 14 landskamper mens hun var medlem i AK 28. Hun meldte overgang til Våg og Vipers for å fortsette karrieren der.  Hun står bokført med 48 landskamper i februar 2017. 95 ganger har hun scoret for landslaget. Hun har nettopp tegnet ny kontrakt med Vipers.


Vilde Nordlid har spilt 12 landskamper for AK 28.  Vilde var en av de sentrale spillerne på landslaget, men fikk karrieren delvis ødelagt av en rekke skader.


Elisabeth Rosenvold har 7 landskamper for AK28, og har også fått med seg 12 kamper etter at hun valgte overgang til Våg og Vipers.


Dorthe Sjøkvist har spilt 5 landskamper for AK 28, mens Sondre Stormyr (sønn til Knut) fikk med seg 13 landskamper mens han var i AK 28. Eirik Køpp har spilt 2 landskamper for AK 28, men står totalt med 59, og på de kampene har han scoret 246 ganger.


Tore B var førstTore B. Johannessen

Den siste som har representert AK 28 på landslaget, var Tore B. Johannessen, men har var til gjengjeld den første landslagsspiller fra klubben.


31. mars 1973 ble det skrevet klubbhistorie i AK 28.  For første gang var klubben representert på et norsk landslag i håndball.  Tore debuterte på juniorlandslaget mot Sverige. Norge vant 14-13, og Tore scoret et av målene.


Tre landskamper til fikk han med seg i sin tid i AK 28. Tore gikk over til KIF, og der fulgte fire nye juniorlandskamper før han var klar for debut på seniorlandslaget.  Den 25. juli 1979 ble Tore den første sørlending på seniorlandslaget i håndball da han debuterte mot Polen.  Han etablerte seg som fast inventar på landslaget, og 88 kamper på høyrevingen ble resultatet.   132 landslagsmål scoret han før han gav seg etter landskampen mot Finland den 28. februar 1985.


Fire spillere opprinnelig fra AK 28 har spilt offisielle senior landskamper.


Tore B Johannessen (88), Frank Egeland ( 25 ) Ingunn Birkeland (2) og Ole T Kristensen (1)


Spillere som har spilt offisielle landskamper kun for andre klubber,  men vært medlemmer i AK på et annet tidspunkt.


Kirsten Olsen, Vigør (1 kamp i 1963), Tor Fr. Isaksen (1 kamp i 1970), Per Chr. Michaelsen (62), Nicolai Roland (14), Ingunn Birkeland (14), Markus Nilsen (3), Ove Austgulen (2), Erik Augestad (19), Vegard Kalstad (5), Stian Michaelsen (13) og Jan Otto Kvalheim