Håndballen overtar
Bryting og håndball gikk hånd i hånd i mange år, og AK 28 gjorde seg bemerket på idrettsbanen. Blant annet utmerket herrelaget i håndball seg ved å vinne flere kretsmesterskap.
Og i 1955 gikk herrelaget nok en gang til semifinalen i NM, men Mode ble for sterke og vant 11-7.
Søndag 4. mars 1955 stod AK 28 for nok et stort arrangement. Denne gangen var det junior NM i bryting som skulle arrangeres i Arbeiderforeningen. Her deltok det 33 brytere, og vi nevner at Kjell Terjesen fikk gull i sin klasse.
På midten av 50-tallet hadde brytegruppa en meget god tid. De arrangerte flere store mesterskap, og våre gutter hevdet seg meget bra.
Våre håndballjenter lå heller ikke på latsiden. I ett avisutklipp fra februar 1959 leser vi at klubbens damer var best i alle klasser i en turnering i Greipstad.
Håndballen i klubben blomstret kraftig opp, og vi vant flere kretsmesterskap på rad etter harde tak mot KIF, Donn og Søgne.
Fra ett avisutklipp fra 1962 opplyser daværende formann Olav Grude Nilsen at klubben hadde 4 grupper; Håndball, bryting, friluft- og hyttegruppe samt orientering, men at det er håndballen og brytingen det er mest blest om.
Håndballen har nå blitt den største gruppen og stiller med lag i alle klasser. Håndballformann Kjell Båsland gleder seg til den nye ballhallen åpner i mars 1963.
I brytegruppa er nå Kjell Terjesen blitt formann. Kjell, som flere ganger hadde representert Norge i landskamper, skulle nå prøve å få mer blest om gruppa. Men de opplever en meget vanskelig tid. Ikke minst økonomisk er gruppa ute i hardt vær. Så i 1967 sender styret et brev til samtlige brytemedlemmer, gamle som unge, om å stille på trening for å drøfte hvilke tiltak som må til for å løfte brytingen på fote igjen.
Samtidig opplever klubben at håndballen overtar mer og mer. Klubben får nå flere lag i alle aldersbestemte klasser, og gjør det også meget godt sportslig. På begynnelsen av 70-tallet var AK´s aldersbestemte lag flere turneringer på Østlandet.
I 1973 sesongen vant småguttelaget NM i Stavanger og i samme år vant guttelaget den store Peter Wessel cup i Larvik ( uoffisielt NM). Det skal også nevnes at klubben i begynnelsen av 70-tallet hadde et guttelag som ikke tapte en eneste kamp mot norske lag på 2 år. En sterk prestasjon. Alle disse tre lagene ble ledet av Bent Kold Hansen.
På jentesiden ble et også arbeidet meget godt. Anført av Terje Kaalaas hadde klubben et pikelag i finalen i Norgesmesterskapet for junior i 1976 på Raufoss. Her ble det tap for KSH 73.
På slutten av 70 tallet begynte det å knirke litt i AK-maskineriet og flere av våre beste spillere meldte overgang til KIF. Dessuten ble det en stor mangel på ledere og klubben var nær ved å dø ut.