LANDSLAGET: Brita Hansen ble tatt ut til landslagssamling som keeper for Danmark. I AK 28 var hun også innom buret, men det er som strategen ute på banen hun blir husket.

 

1963 Turnering i Idrettshallen (Odderneshallen). De to beste spillerne var Arild Gulden og Britta Hansen

 

Ingen tvil – Brita Hansen er Lady AK 28. Jenta som ble født fire år etter stiftelsen, spilte sin siste kamp for klubben som 43-åring! I et snes år holdt hun det gående innen sørlandshåndballen.


Hun spilte på samtlige plasser på AK 28-laget, men det begynte som keeper, i Danmark der hun ble tatt ut på landslagssamling. Men så flyttet hun til Norge. Først en kort periode hos KIF, men så for rødtrøyene.


Brita Hansen fikk Vest Agder Håndballkrets høyeste utmerkelse. Hun var den dominerende spilleren i en årrekke og flere år forut for sin tid. Hun har også AK 28s gullnål med diplom.


Men så var det da også en håndballfamilie. Mannen Bent er synonymt med AK 28 og fortjener sammen med Kjell Olsen tittelen Mr. AK 28.Oppslag i Fædrelandsvennen om mor og datter på samme lag

 
Brita og datteren Anette (51) fikk oppslag i den kulørte presse i 1969. Da spilte mor og datter på samme lag.


Da hun ble spurt om datterens muligheter, var svaret at Annette var en smule urutinert, men hadde gode anlegg som strekspiller. Mamma Brita pekte imidlertid også på den 9-årige sønnen, Johnny. Han kom vi nok også til å høre mer til….


Han har ført familietradisjonene videre. Ingen har noensinne laget flere mål enn Johnny.  I en sesong banket han inn 186 mål. Og er det en person kristiansanderne i dag identifiserer AK 28 med er det Mr. Hansen. 9-åringen er nå blitt 48 år, men holder det fremdeles gående med det han kan best – dundre inn mål for AK 28.


(Denne artikkelen ble skrevet i 2003)