1946 Tønnes Hjemdahl om kvartfinalen

I 1946 spilte AK 28s herrelag kvartfinale mot SIF i Kristiansand. Det ble en jevn og dramatisk kamp. Publikumsinteressen var stor, over 600 tilskuere var møtt fram.

Etter ordinær tid stod det 3-3. SIF  tok ledelsen i 1. ekstraomgang, og det så ut til å gå mot borteseier. Da to minutter gjenstod brukte AK-guttene de siste krefter til å krige for å få et mål. Og de lyktes til fulle. De scoret to, og var dermed klar for semifinalen mot Nordstrand (som de for øvrig tapte)

Etter kvartfinalen rykket sinte SIF-spillere ut med krass kritikk av dommerne, og mente de fratok SIF seieren. AK-guttene spilte grisete.

Det fikk AK 28s nestor og en av stifterne, Tønnes Hjemdahl, til å gripe til pennen.  SIFs kritikk hører ingen steds hjemme og viser dårlig sportsånd.   SIF mente de burde ha vunnet., skriver Hjemdahl viser til at SIF hadde 11 skudd på mål i første omgang. AK 28 hadde 29. Slik fortsatte det i andre omgang.

SIF kan takke sin gode keeper for at de ikke tapte tosifret.

SIF klaget på grisete spill fra AK 28. Tønnes Hjemdahl svarte: SIF må ta i betraktning at håndball ikke er et «frøkenspill», men et spill som er en kombinasjon av teknikk, fart og kraft og som krever sin mann fullt ut, skriver den gamle bryteren i sitt tilsvar.