Seier for AK28 J16 i Bringserien

Postet av Atletklubben Av 1928 den 12. Mai 2023

AK28 J16 gikk i helgen som var seirende ut av det nasjonale sluttspillet i Bringserien. De slo i Kongsvinger 23-19 i finalen. Bare det å komme seg til nasjonalt sluttspill er en utrolig god prestasjon. At de slutt skulle stå igjen som vinnere er helt vanvittig.

Bringserien er et nasjonalt spilltilbud for lag i klassene jenter og gutter 16 år. Det spilles kvalifiseringer, fire runder og et nasjonalt sluttspill. For å komme til nasjonalt sluttspill må man vinne eller være beste/nest beste toer i sin pulje. AK28 gikk til topps i sin pulje og var dermed klare for nasjonalt sluttspill.

I kvartfinalen stod Stavanger på motsatt banehalvdel. AK28 gikk tidlig i føringen og til pause stod det 16-11 i rødtrøyenes favør. Med 10 minutter igjen på kampen ledet AK28 komfortabelt 25-18. Da startet Stavanger en vanvittig sluttspurt. Etter 5 mål på rad var stillingen plutselig 25-23 før AK28 fikk fikk et mål og gikk opp til 26-23 med 4 minutter igjen. Ak28s jenter holdt unna på slutten og det endte til slutt 26-25.

I semifinalen var Kjøkkelvik motstandere. AK28 startet forrykende og etter bare 8 minutter stod det 5-1. Til pause ledet AK28 komfortabelt 17-9. I 2.omgang fortsatte AK28 storspillet og resultatet til slutt ble 32-20, og dermed var jentene klare for å møte Kongsvinger i finalen.

I finalen kom AK28 godt ut av startblokkene og gikk tidlig i føringen. Ledelsen var opp i 4 mål, men tl pause var den redusert til 2 mål. 2.omgang fortsatte i samme spor med AK i føringen, men Kongsvinger hang godt med. Med 5 minutter igjen av kampen var ledelsen på ett mål, men siden AK28 fikk fire mål mot Kongsvingers ett den resterende tiden, kunne sørlandsjentene slippe jubelen løs.

Denne prestasjon viser hvor utrolig godt det gror i håndballen på Sørlandet, og er et resultat av god støtte fra foresatte, mange timers planlegging og gjennomføring av gode treningsøkter fra trenerne, og en enorm treningsvilje over tid fra jentene. Det er godt å se at god innsats over tid gir gevinst. AK28 som klubb er utrolig stolte over hva denne gjengen sammen har fått til, og håper det gir motivasjon for spillere i klubben og på Sørlandet til å jobbe over tid for å nå sine mål.