Seier for AK28 J16 i Bringserien

Postet av Atletklubben Av 1928 den 12. Mai 2023


AK28 J16 gikk i helgen som var seirende ut av det nasjonale sluttspillet i Bringserien. De slo i Kongsvinger 23-19 i finalen. Bare det å komme seg til nasjonalt sluttspill er en utrolig god prestasjon. At de slutt skulle stå igjen som vinnere er helt vanvittig.


Bringserien er et nasjonalt spilltilbud for lag i klassene jenter og gutter 16 år. Det spilles kvalifiseringer, fire runder og et nasjonalt sluttspill. For å komme til nasjonalt sluttspill må man vinne eller være beste/nest beste toer i sin pulje. AK28 gikk til topps i sin pulje og var dermed klare for nasjonalt sluttspill.

 

I kvartfinalen stod Stavanger på motsatt banehalvdel. AK28 gikk tidlig i føringen og til pause stod det 16-11 i rødtrøyenes favør. Med 10 minutter igjen på kampen ledet AK28 komfortabelt 25-18. Da startet Stavanger en vanvittig sluttspurt. Etter 5 mål på rad var stillingen plutselig 25-23 før AK28 fikk fikk et mål og gikk opp til 26-23 med 4 minutter igjen. Ak28s jenter holdt unna på slutten og det endte til slutt 26-25.

 

I semifinalen var Kjøkkelvik motstandere. AK28 startet forrykende og etter bare 8 minutter stod det 5-1. Til pause ledet AK28 komfortabelt 17-9. I 2.omgang fortsatte AK28 storspillet og resultatet til slutt ble 32-20, og dermed var jentene klare for å møte Kongsvinger i finalen.

 

I finalen kom AK28 godt ut av startblokkene og gikk tidlig i føringen. Ledelsen var opp i 4 mål, men tl pause var den redusert til 2 mål. 2.omgang fortsatte i samme spor med AK i føringen, men Kongsvinger hang godt med. Med 5 minutter igjen av kampen var ledelsen på ett mål, men siden AK28 fikk fire mål mot Kongsvingers ett den resterende tiden, kunne sørlandsjentene slippe jubelen løs.

 

Denne prestasjon viser hvor utrolig godt det gror i håndballen på Sørlandet, og er et resultat av god støtte fra foresatte, mange timers planlegging og gjennomføring av gode treningsøkter fra trenerne, og en enorm treningsvilje over tid fra jentene. Det er godt å se at god innsats over tid gir gevinst. AK28 som klubb er utrolig stolte over hva denne gjengen sammen har fått til, og håper det gir motivasjon for spillere i klubben og på Sørlandet til å jobbe over tid for å nå sine mål.
Seier i Bringserien

Postet av Atletklubben Av 1928 den 8. Mai 2023

Vi ønsker å gratulere vårt J16 lag med seier i Bringserien 22/23. Det er stort for klubben, foresatte, trenere og ikke minst spillerne selv at vi nå har Norges beste J16 lag. 
Bli kjent med oss: Frank Egeland

Postet av Atletklubben Av 1928 den 14. Feb 2023

Frank Egeland


Frank er gift, har fire sønner og arbeider ved UiA institutt for pedagogikk.
Han er også en av de med lengst og mest omfattende håndball-CV i klubben. Han trener for øyeblikket G2014 sammen med sine makkere Ole, Marianne og Julie, men har før dette vært trener for både stort og smått i mange tiår.


Foto: privat


Frank begynte sin håndballkarriere i AK28 da han var 10 år, og tok siden det store steget over til KIF når han ble senior. Med KIF tok han NM-gull i 1980, og kjempet helt i toppen av divisjonen i flere år. I løpet av denne tiden spilte han også både på yngre-landslag og senior landslag. Siden den gang har han vært engasjert i Øyestad som spillende trener og trener i over 20 år, og hatt en nøkkelrolle i utvikling av klubben der.  Etter mange år kom Frank tilbake til Kristiansand, og gjorde comeback som trener for KIF sammen med Ole T.


       - Frank kan sterkt anbefales å ta en prat med for de som skulle trenge tips, nye input eller kloke råd til trening eller kamp.  


NM veteran-vinnere 2006, hentet fra handball.no 

 

Det er også verdt å nevne at han og laget ble norgesmestere for veteranlag i 2006.


 

 

Frank er en kar det er enkelt å ta kontakt med, og møter deg alltid med åpne armer og et lunt smil. Vi er svært takknemlige for å ha deg i klubben, Frank. 
Bli kjent med oss: Håvard Nordbø

Postet av Atletklubben Av 1928 den 8. Feb 2023

I vår fine klubb har vi mange flotte trenere, spillere, foresatte og foreldre, styremedlemmer, støttemedlemmer og enda flere til.. Den lille klubben vår vokser, og plutselig har ikke alle lenger oversikt over hvem alle er. 


Vi kommer derfor til å ta for oss noen personer i klubben over flere innlegg fremover. Kanskje er det da enda enklere å slå av en prat i hallen mellom treninger, spør om råd eller komme med ros. Vi håper det! 


 

Håvard Nordbø er født i 1982, utdannet som sivil ingeniør og bosatt ikke langt i fra Odderneshallen. Han har tre barn, og for alle tre har han hatt gleden av å være trener for. Han er den dag i dag fortsatt trener for sin sønn på G2016, og sin sønn på G2011.  Han er for mange ett kjent ansikt i hallen, en person det kan være enkelt å ta kontakt med for å slå av en prat. Håvard setter alltid av tid for en samtale, og er kjent for sine mange gode råd og ideer. - For min del er det viktig at klubben er en breddeklubb, som fokuserer på samhold, vennskap og felleskap, svarer Håvard på spørsmål om hva AK28 betyr for han. 


Håvard har aldri spilt håndball aktivt selv, men lært seg å like sporten gjennom gleden det gir å være trener for sine barn. På håndballbanen er det plass til alle, mener Håvard.  


Foto: privat

 


Noe av det Håvard er beryktet for, er det å skape engasjement. Ikke bare en gang har han startet opp lag med en liten håndfull spillere, og på en knips har han engasjert titalls flere energiske gutter som gleder seg til å komme på trening. Han skaper samhold ved å brenne for lagene sine, ved å til enhver tid gi av seg selv og sin tid for at barna skal få opplevelser og lærdom for livet. 


Foto: privat 

 Vi gleder oss til å se hva du får til i årene som kommer, Håvard!